-
Необходими продукти:
4 тиквички по 360 г 4 БВ
4 домата по 165 г 2 БВ
4 – 5 с.л. котидж сирене 112 г за 2 БП
1 яйце 1 БП
средно голямо парче кашкавал 84г 3 БП
1 с.л. зехтин
копър, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките, подсушаваме и нарязваме по дължина, но не докрай. Трябва да останат с дръжките и да се получи ветрило, както е показано на снимките. Слагаме ги в тава с хартия за печене и ги запичаме леко във фурната, докато омекнат и получат лек загар. 15 минити са им достатъчни. Всяко доматче нарязваме на шайби или кръгчета. Едно доматче е за една тиквичка. В купичка разбиваме яйцето и котидж сиренето. Разделяме кашкавала на 5 равни парченца, като всяко ще нарежем на по – малки и ще ползваме за да покрием тиквичките накрая. Изваждаме тиквичките от фурната и посоляваме. Като поизстинат леко, за да можем да ги пипаме и да не се опарим ;), между лентичките от тиквичките разпределяме колелцата домати и сместта от котидж и яйцето. Поръсваме с копър и заливаме със зехтина нашите тиквички, връщаме ги във фурната и печем докато хванат хубав загар. Най – накрая изваждаме и разпределяме парченцата кашкавал поравно върху тиквичките и връщаме във фурната да се запече и кашкавала. Това е. Не е сложно, а става неустоимо вкусно.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези уникални тиквички ветрило са за шест блока протеини /яйцето, котидж сиренето и кашкавала/, въглехидрати /тиквичките и доматите/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си ги хапвате:
Две такива тиквички са за 3БПВМ. Но е доста обемно и ви предлагам да хапнете една такава тиквичка с купичка таратор или зелена салата. Ако пък сте много гладни си хапнете две тиквички. Друг вариант: Една тиквичка + филийка хляб Бонус или Вита + парче сирене /45 г/ + малко плод /50 г/
Тези вкусни тиквички е направила Албена Боянова. Благодарим за снимките и идеята :* :* :* Да ни е вкусно :*