-
Необходими продукти:
За блата:
3 – 4 средно големи, сурови картофа /500 г/
2 яйца
сол,черен пипер,чесън и по избор кой каквото обича.За плънката:
3 яйца
парче кашкавал /56 г/
парче пуешка шунка /84 г/
парче сирене /28 г/
12 маслини
2 ч.л. масло /12 г/
Шепа зеленчуци – замразен спанак броколи и карфиол и те добре изцедени от водата /100-150 г/
Начин на приготвяне:
От продуктите за блата се прави основата. Настъргват се картофите на ситно ренде изцеждат се от водата много добре овкусява се с подправките и се добавят двете разбити яйца обърква се добре и се разстила на дъното на формата и по стените /в случая е силиконова, намазана с маслото/. Сместа е за по малка форма по принцип .Слага се във фурната на 180 градуса да се изпече .През това време правим плънката от продуктите за нея. Настъргваме кашкавала и го отделяме настрани той е за поръсване накрая.Разбиваме яйцата прибавяме натрошеното сирене, нарязаните на ситно маслини и шунка. Овкусяваме с подправки пожелание /тук има шарена сол/ и накрая добавяме и зеленчуците .Изсипваме всичко това върху изпеченото блатче от картофите поръсваме с кашкавала и връщаме във фурната. Печем до готовност стягане на плънката и зачервяване на кашквалчето.
За тези, които искат да знаят повече:
Прекрасен киш за 10 блока протеини /яйцата, сиренето, кашкавала, шунката/, въглехидрати /картофите/ и мазнини от маслото.
Как можете да си го хапвате:
Можете да разделите на 8 равни парчета. Така във всяко ще имате по малко повече от 1 БПВМ.
Две парчета и половина са за голямо хранене. Едно е за закуска или междинно хранене.
Станислава Стоянова, благодарим за рецептата и снимките. Да ни е вкусно :* :* :*