-
Необходими продукти:
2 белтъка / може и 1 яйце/
70 г моцарела лайт /настъргана/
48 г обезмаслено сирене / или 28 г обикновено/
180 г тиквичка
38 г овесени трици + 21 г брашно от лимец/ може и 45 г нахутено брашно или от лимец без триците, може и смес от няколко – по ваш избор/
12г ленено брашно или 1 и 1/3 ч.л.зехтин
Начин на приготвяне:
Измивате добре и настъргвате тиквичката, посолявате и оставяте малко да си пусне водичката.
През това време разбърквате 1 яйце, триците с брашното + лененото брашно / или зехтина/.
Изцеждате много добре тиквичката /с ръце най – бързо и лесно става :)/ и я добавяте към сместа, натрошавате сиренето и го обърквате също в сместа.
Изсипвате сместа във форма за печене, като вътре сте сложили хартия за печене /моята формичка е малка, защото и сместа е малко/, може и директно върху хартия за печене, просто ще се получи много тънка.
И най – отгоре настъргвате моцарелата, като се стараете да е равномерно разпределена навсякъде.
Печете на 200 градуса с вентилатор отгоре и отдолу до готовност 🙂 После задължително изчакайте малко да изстине и тогава я хапнете, много по – вкусна е !
За тези, които искат да знаят повече: това са 4 блока П,В,М. Протеините са от яйцето, моцарелата и сиренето, въглехидратите от триците и брашното, а мазнината от лененото брашно или зехтина.
За тези, които искат да са по – стриктни – нека да ползват обезмаслени млечни продукти, както и да предпочитат белтъците на яйцата, за останалите няма проблем 😉
По колко може да изядете?
На малките хранения: половината от баничката или ако разделите на 4 равни парчета, може 1 парче + ½ кофичка кисело мляко от 2 %
На големите хранения: половината баничка + ½ кофичка кисело мляко или може да я изядете цялата без мляко 🙂