Необходими продукти само за палачинката:
1 яйце
1 пълна с.л. овесени трици /19 г/
2 с.л. прясно мляко или вода
Начин на приготвяне: Става за 1 минута, само разбивате с вилица яйцето, слагате триците и млякото и оставате да поемат няколко минутки. Бъркате много добре преди да обърнете в тигана, защото триците иначе остават на дъното, трябва да е много добре загрят тигана ви, може съвсем малко да намазните. Важно, за да не ви се разкъса палачинката, тигана да е максимално загрят /но котлона не е нужно да е на най-високата степен/ и точно преди да сложите сместа в тигана е важно да разбъркате добре, за да не се утаят триците..
И оттук, ако я правите солена, може да сложите продуктите за пълнежа, докато палачинката е още на тигана, след като я обърнете веднъж, за да се разтопят, ако я правите сладка, я махате от тигана и слагате плънката.
Това са продуктите само за палачинката, а пълнежът може да бъде много различен, ето няколко варианта:
СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ
1 вариант: солена палачинка
Настъргвате върху палачинката, докато е на тигана, малко шунка /21 г/ + малко моцарела /17 г/ и завивате + 1 домат отстрани към палачинката /330 г/ и малко краставица + 2 маслинки
2 вариант: солена палачинка
Нарязвате на ситно малко пуешко месо /21 г/ + Кодтиж /28 г/ + 2-3 малки кисели краставички и завивате палачинката + 1 плод за десерт /100 г/+ 2 бадема
3 вариант: солена палачинка
Нарязвате на ситно 14 г филе Елена + Котидж /28 г/ + 2-3 малки кисели краставички и завивате палачинката + 1 плод за десерт /100 г/+2 ядки
4 вариант: солена палачинка: най – любимият:
Настъргвате върху палачинката, докато е на тигана, малко шунка /42 г шунка/ + малко кашкавал /28 г/ и завивате, а за десерт хапвате 200 г плод /без банан и сушени плодове/ и 6 бр ядки или 1 с.л. тахан – /тази палачинка е 3 блока/
СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ – пълнежа
1 вариант: сладка палачинка
мека извара 56г/нискомаслено цедено мляко 100 г/ + 3г фъстъчено масло + 2-3 малки парченца банан /20 г/ + 6г мед /какао, стевия по желание/ –разбърквате всичко и слагате на палачинката.
2 вариант: сладка палачинка
мека извара 56г /нискомаслено цедено мляко 100 г/ + 1 шепа ягоди /140 г/ или 130 г малини + стевия + какао + 1 орех
3 вариант: сладка палачинка
11г мед + 3г тахан /фъстъчено масло/ – с това намазвате палачинката + отделно си хапвате . Котидж /56 г/
4 вариант: сладка палачинка
11г мед + 3 г черен шоколад – с това намазвате палачинката + отделно си хапвате Котидж /56 г/
5 вариант: сладка палачинка
12г сладко от буркан + бучка сирене /28 г/
За тези, които искат да знаят повече: самата палачинка е 1 блок П, В и М, а палачинката + пълнежа са 2 блока П,В,М.
За по-стриктните: предпочитайте солените варианти или 2-ри вариант от сладките палачинки.
Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!