Необходими продукти:
- 1 яйце – 1 БП
- 2 белтъка – 1 БП
- 224 г рикота – 4 БП
- 130 г скир – 2 БП
- 32 бр.череши /пресни или замразени/ – 4 БВ
- 42 г брашно от спелта – 4 БВ
- 40 г кокосово брашно – 4 БМ
- 24 г лешноков тахан – 8 БМ
- 12 г кокосови стърготини – 4 БМ
- Ванилия, бакпулвер, еритритол


Начин на приготвяне:
Разбивате белтъците с малко сол и еритритол до получаване на връхчета. Отделно разбивате жълтъка с рикотата, скира, ванилията, бакпулвера и още еритритол 2 с.л. (може и повече до получаване на желаната сладост) Добавяте кокосовото брашно и част от брашното от спелта и разбърквате до получаване на хомогенна смес. В останалата част от брашното овалвате черешите, за да не потънат на дъното при печене. Накрая много внимателно добавяте белтъчната смес, разбърквате и изсипвате в силиконова форма. Отгоре подреждате черешите. Печете в загрята фурна на 180 С около 40-45 мин. След като сладкиша изстине поръсвате с кокосовите стърготини и лешниковия тахан.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен сладкиш е за 8БВПМ. Въглехидрати /брашната и череште/, протеин /яйца, белтъци, скир, рикота/, мазнини /тахана, кокосовото брашно и стърготини, удвоени заради обезмаслените протеини/.
Как можете да си го хапвате:
Аз разделих на 8 парчета. Всека е по 1БВПМ. Хапвате 2 парчета за междинно хранене.
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!