Необходими продукти:
- 168 г пилешко месо – 6БП
- 65 г морков – 0.5БВ
- 60 г лук – 0.5БВ
- 360 гъби – 1БВ
- 56 г булгур – 4БВ
- 2 ч.л. зехтин – 6БМ
- 50-60 г червена чушка и толкова нарязан пресен домат
- Подправки: сол, чесън на прах, черен пипер, копър


Начин на приготвяне:
Задушавате за кратко лука и моркова в малко водичка. Добавяте нарязаните чушка, домат и гъби, нарязани на филийки. След около 10 мин. слагате и пилешкото месо и овкусявате със сол, черен пипер, чесън на прах или други подправки по ваш вкус. Оставяте за още около 10 мин. на котлона под капак и добавяте булгура и още малко водичка и зехтина. Можете да сготвите ястието на котлона или да прехвърлите в тавичка и да запечете във фурната на 180 °С. Поръсвате с нарязан на ситно копър.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна пролетна гозба е за 6БВПМ. Протеин от месеото. Въглехидрати /булгура и малко от зеленчуците/, мазнина /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялото количество на 2 парчета и всяко има 3БВПМ.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодарим им!
Да ви е сладко!