Необходими продукти:
- 1 брой лаваш – 3БВ
- 1 яйце – 1БП
- 28 г кашкавал – 1БП
- 42 г шунка – 1БП
- 9 г сусам – 3БМ
Начин на приготвяне:
Разбивате добре яйцето. 1/2 от яйцето намазвате на лаваша и върху него се разпределя 42 г шунка и 28 г кашкавал. Навива се на руло и се намазва с останалото яйце. Поръсва се със семена, в случая със сусам 9 г и се реже на хапки. На снимката дозата е удвоена. Печете във фурна 180 С за 10-15 мин.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни хапки са за 3БВПМ. Протеин /яйце, шунка, кашкавал/, въглехидрат /кората от лаваш/, мазнина /сусам/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на две равни части всяка ще е за 1,5БВПМ, идеално за закуска или междинно хранене. А защо не и за голямо хранене, цялото количество от 3 блока. Може да си добавите зелени салатки с краставица без да броите.
Рецептата и снимките са на моя екип.
Да ви е сладко!