- 4 яйца – 4БП
- 440 мл прясно мляко – 2БПВМ
- 224 г рикота – 4БП
- 98 г кори за баница – 7БВ /по етикет/
- 130 г малини – 1БВ
- 24 г масло – 8БМ
- Еритритол, 2 бр.ванилия
Начин на приготвяне:
Намазваме корите с разтопеното масло и разрязваме всяка по дължина на две части. Нагъваме на ветрило и завиваме на охлюв. Подреждаме получените охлювчета в тавичка и печем за около 7-8 мин. до леко зачервяване. През това време си приготвяме заливката като разбиваме яйцата с еритритола и към тях добавяме рикотата, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Отгоре подреждаме малините и печем на 170°С за около 40-45 мин. Поръсваме с малко смлян еритритол. Украсяваме с 2-3 малинки по желание.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата млечна баница с малини е за 10БВПМ. Протеини /яйцата, рикотата, прясното мляко/, въглехидрати /корите и малините и прясното мляко/, мазнина /маслото/.
Как можете да си го хапвате:
Ако я разделите на 8 парчета във всяко има 1,5БВПМ.
Едно парче хапвате за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!