Необходими продукти:
2 яйца
средно голямо парче сирене /45 г/
1 с.л. скир /30 г
2 с.л. овесени трици /40 г/
1 с.л. кисело мляко
щипка сода или бакпулвер
Начин на приготвяне:
Всички продукти разбъркваме с вилица или с блендера. В сух, нагорещен тиган печем до зачервяване от двете страни.Можете да си направите 2 или 4 палачинки. По – лесно ще се делят после. Готови сме за хапване. По – надолу ще обясня как да си ги комбинирате.
За тези, които искат да знаят повече:
Много вкусни палачинки за четири блока протеини /яйцата, сиренето и скир-а/, два блока въглехидрати /овесените трици/ и без мазнини ;
Как можете да си ги хапвате:
За закуска или междинно хранене са много подходящи. Ако сте направили 4 палачинки , разделете на две. Две такива палачинки имат 2БП и 1 БВ. Ето и варианти:
1. Две палачинки, намазани с 1 ч.л. мед / 11 г/ и 6 броя сурови ядки – бадеми, лешници, кашу. Ако не слагате ядки заместете с тахан 1 равна с.л. /6 – 7 г/
2. Две палачинки, намазани с 1 с.л. крема сирене /15 г/ и към това една шепа ягоди / 140 г/ или малък плод /ябълка. портокал, пъпеш – 100 г/
3. Две палачинки, намазани с 1 ч.л. сладко /15г/ и пак избор между ядките и таханчето от 1 вариант 😉
4. Две палачинки с един голям домат /330 г/ и 4 маслинки
Надявам се да ви се харесат. Да ни е вкусно :* :* :*