- 2 яйца 2БП
- 100 г цедено кисело мляко 2% 1БП
- 56 г котидж сирене 1БП
- 56 г сирене 2БП
- 38 г овесени трици 2БВ
- 100 г праз 1БВ
- 36 г царевично брашно 3БВ
- Шепа спанак /не броим/
- 1 ч .л.зехтин 3БМ
- 9 г сусам 3БМ
- Малко сол, самардала, бакпулвер



Начин на приготвяне:
Нарязвате праза и спанака и задушавате на котлон с 1-2 с.л. водичка. Оставяте да изстине. През това време разбивате яйцата с щипка сол и към тях добавяте цеденото мляко с бакпулвера, котиджа, сиренето, овесените трици, брашното, самардалата и зехтина. Разбърквате хубаво до еднородна смес и добавяте праза и спанака. Сместа разпределяте в тарталетени форми и поръсвате със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 °С до готовност. При мен излязоха 6бр.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези тарталети са за 6БВПМ. Протеини /яйцата, цеденото мляко, котиджа/, въглехидрати /овесените трици, празът и царевичното брашно/, мазнина /зехтин и сусам/.
Как можете да си го хапвате:
Ако ви излязат 6 бр. тарталети във всяка има 1БВПМ.
2 броя хапвате за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодаря и!
Да ви е сладко!